Vreeland viert 75 jaar Vrijheid

Uitstellen niet afstellen #corona:

Voorlopig gaan de geplande evenementen op 2, 4 en 5 mei in de Grote Kerk Vreeland in het kader van 75 jaar Bevrijding niet door. Heel jammer voor ons dorp en alle vrijwilligers die er al menig uurtje in hebben geïnvesteerd.

We houden jullie op de hoogte als we nieuwe data hebben gevonden,  we gaan er alles aan doen om de bevrijdingsmaaltijd in een Nationaal perspectief te vieren, en de Voostelling de Dochter van Meijer desnoods 1 jaar te verplaatsten. Hoe we op 4 mei wel kunnen herdenken, is nog niet duidelijk. Jullie horen van ons.

 

 

2 mei

De Voorstelling De dochter van Meijer, door Pauline Broekema en The Amsterdam Consort vindt plaats op zaterdagavond 2 mei om 20.00 uur in de Grote Kerk in Vreeland.

De voorstelling is gebaseerd op het boek Het uiterste der zee geschreven door Pauline Broekema. Zij is als geen ander in staat het onnoembare te schilderen. Tijdens de voorstelling vertelt Pauline het  verhaal van het meisje Sara;  de vier musici  van The Amsterdam Consort omlijsten dit verhaal met werken en arrangementen van diverse componisten.

Waar gaat deze uitvoering over?

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten vervoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelooflijke veerkracht. Over schoften en meelopers. En stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid. Deze prachtige voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.

Kaarten à 15 euro kunt u bestellen via info@sterrenvanvreeland.nl of kopen bij de Dagwinkel van Aloys Hageman, Voorstraat 15.

Kinderen van 10 tot 18 jaar hebben gratis toegang. Deze gratis toegang én de lage toegangsprijs zijn mede mogelijk gemaakt door ruimhartige sponsoring van diverse partijen.

Na afloop van het concert is er gelegenheid met de musici een borrel te drinken en na te praten.

 

4 mei

Op 4 mei vindt de jaarlijkse Herdenkingsbijeenkomst plaats in de Grote Kerk in Vreeland. Aanvang 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18. 45 uur. Het programma bestaat uit muziek, verhalen en gedichten door en voor jong en oud. Na de bijeenkomst lopen we gezamenlijk in een Stille Tocht naar het oorlogsmonument aan het Boerenlaantje alwaar we om 20.00 uur twee minuten stil zijn.

5 mei

Een kleine groep dorpsbewoners is al enige tijd druk bezig met de voorbereidingen voor een groot Vrijheidsdiner op 5 mei aanstaande. Deze bijzondere Vrijheidsmaaltijd zal plaats vinden in onze prachtige Grote Kerk. Inloop vanaf 17.30 uur, aanvang 18.00 uur.
Op Bevrijdingsdag wordt de kerk omgetoverd in een gezellig restaurant. O.l.v. Rogier Sluyter serveren circa 25 Vreelandse vrijwilligers een heerlijk viergangen-diner. Tussen de gerechten door vinden korte optredens plaats van livemuziek en voordrachten door Vreelanders. Samen in gesprek gaan en eten, samen de vrijheid vieren met dorpsgenoten. Wat is er mooier dan dat? Alle Vreelanders en kinderen vanaf 10 jaar zijn hartelijk welkom. Komt u ook?

Er zijn maximaal 100 plaatsen aan tafel dus wees er snel bij. Dankzij ruimhartige sponsoring van meerdere partijen kunnen we dit diner voor een bescheiden bedrag aanbieden.

 

Kosten Vrijheidsdiner inclusief drankjes: €20,-  per persoon.
Reserveren en betalen bij Kees Hellingwerf.  adres?
keeshellingwerf@kabelfoon.nl
tel: 0653400736