Vreeland, het gelukkigste dorp van Utrecht

Op zondag 16 oktober verzorgde Ruud Koornstra de geluksrede in de St Nicolaaskerk. Koornstra maakte ooit met IDTV tv programma’s als Villa Felderhof en Lingo en stortte zich na de verkoop van zijn bedrijf op het mooier maken van de wereld. Hij is daarnaast maker van de documentaire ‘Het paradijs op aarde begint in Nederland’.

Na de lezing zijn de plannen ontvouwd om van Vreeland het gelukkigste dorp van de provincie Utrecht te maken. Samen met Roos van Monsjou presenteert organisator Herman Poos op welke wijze de inwoners actief een bijdrage kunnen leveren met en voor elkaar. Van ‘proeverijen’ voor jeu de boules (petanq) tot winterzwemmen en kickboksen worden georganiseerd.

Voor elke activiteit wordt een strippenkaart van 5 euro aangeboden. Met een volle strippenkaart kan een gerecht bij het geluksdiner worden verkregen, medio 2023. Tal van hobbykoks bereiden daar gerechten voor.

Medio 2023 wordt ook een gezondheidsdag georganiseerd in samenwerking met ROC Midden Nederland dat jaarlijks 7000 studenten opleidt volgens de principes van Positieve Gezondheid. Daarbij wordt niet gekeken naar wat je niet (meer) kan, maar wat je nog wel kan en graag doet!

Voor dit ambitieuze project wordt onder de vlag van de Sterren Vreeland samengewerkt met Vitaal Stichtse Vecht en de seniorenraad Stichtse Vecht.

Tot slot worden op 16 oktober ook enkele sprankelende voorbeelden besproken van voorbeelden waarop jongeren en ouderen met elkaar kunnen samenleven. Ook in dat geval blinkt Vreeland al uit met prachtige voorbeelden.

De introductiedag wordt afgesloten met een informele borrel. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de kosten van de huur van de locatie en consumpties wordt op prijs gesteld.

 

Meer info op de website van Brocorri & Kohl