Brugconcert, Floating Dinner & Afterparty

De Muziekvereniging De Vecht en de Sterren van Vreeland hebben 25 juni weer een heerlijke avond georganiseerd.

Even was het onzeker of het door kon gaan, maar gelukkig vielen de meeste buien precies naast Vreeland. Onder leiding van Simon Westveen speelden in de namiddag 20 jonge muzikanten van het Jeugdorkest, voor de zekerheid droog in de CSV. Voor een volle tribune brachten zij hun topstukken, waaronder het thema van The Pirats of the Caribbean en van Harry Potter. Het publiek genoot!

Buiten was het droog en lag er rond 18.00 uur bij de van Leerbrug een ponton omgetoverd tot varend restaurant. Dertig gasten werden verwelkomd door zorgzame ‘kelners’ Nicole en Judith, door Jan Oldenkamp, die met een duwboot van Randeraat het ponton over de Vecht stuurde, en door Maya Kookt!

Het diner met driegangenmenu dat door Maya aan boord werd gebracht door met de sloep van Teus Mooij werd door meerdere gasten nóg lekkerder gevonden dan vorig jaar. Als verrassing verscheen Quartet Melange4flute, dat deze keer als trio speelde, in een sloep.

Eenmaal weer aangemeerd in het dorp waren de muzikanten zich inmiddels aan het opwarmen voor het brugconcert dat een primeur in petto had. Voor het eerst namelijk speelde Muziekvereniging de Vecht samen met de Loenense Fanfare Oud-Over, en dat bleek een groot succes! Onder leiding van dirigent Erik Kluin, samen met zangeres Maureen Vink, werd ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, opgedragen aan Vreeland. En kwam ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij echt binnen; hier en daar werd een traan weggeveegd. Het swingende ‘Think’ van Aretha Franklin maakte de sfeer klaar voor de finale: ‘Iedereen is van de Wereld (en de wereld is van iedereen)’ dat een spetterend einde van deze prachtige Sterren-avond was. Maar… naar goed gebruik was er nog een afterparty in Lokaal Zuid met Roads to Roam!

En zo was het nog lang gezellig…

Met dank aan Vreelandbode/MS

STERREN van Vreeland 2016