Repair Café

Repareren

Het repareren van producten in plaats van ze weg te gooien, is gericht op het verlengen van de levensduur van producten en het verminderen van de noodzaak om nieuwe producten te produceren. Het helpt niet alleen bij het verminderen van afval, maar kan ook bijdragen aan kostenbesparingen en het behoud van waardevolle grondstoffen. Het maakt deel uit van een bredere benadering van duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk van consumptiegoederen.

Ons team, Dave, Mat, Sandy, Robin, Marieke, Diewer, Frederike, Herman, Berty en Kees, staan weer klaar om u te helpen bij kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, fietsen, etc.

(Noot: Repareren kan alleen als de producten schoon / schoongemaakt zijn).

Reduceren van Energie

Het verminderen van energieverbruik is een belangrijke strategie om duurzaamheid te bevorderen en de impact op het milieu te verminderen d.m.v. energie-efficiënte apparaten en verlichting, isolatie en afdichting, programmeerbaar thermostaatgebruik, gedragsverandering, energie-audits.

Bob, van Stichting Duurzame Vecht, is aanwezig om advies te geven.

Vrijwilligers elektronica en elektrische apparaten gezocht

Zin om 1x in de maand gedurende 2 uurtjes mensen te helpen met defecte apparaten, advies te geven en een bijdrage te leveren aan een duurzamere en milieuvriendelijkere gemeenschap dan zijn we op zoek naar jou.

Kom gezellig binnenlopen in Repaircafé of mail naar k.verwoerd@baken.nu.