Evenementen

STERREN Lezing ‘Een Vreelander creëert’ met schrijfster Annette Maas

annette-maasOp maandag 18 maart nodigen wij jullie graag uit om in het Dorpshuis te komen luisteren naar schrijfster en dorpsgenoot Annette Maas. Annette debuteerde in 2016 met de prachtige roman Hier kom ik weg,over Simone, een jonge vrouw die het gevoel heeft dat iedereen om haar heen leeft, behalve zij. Terwijl ze grip probeert te krijgen op haar leven, stuit ze op herinneringen aan haar jeugd in Oost-Groningen en realiseert ze zich dat er niets anders op zit: ze moet teruggaan in de tijd, terug naar Winschoten om te proberen goed te maken wat fout is gegaan. Hier kom ik wegwerd lovend ontvangen en op dit moment werkt Annette aan haar tweede roman. Tijdens de lezing is er natuurlijk ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en na afloop zal Annette signeren en is het boek te koop.

Entree 5 euro.
Aanvang 20.00 uur
Dorpshuis

 

 

Volle zaal bij Concertserie Podium Vree(md)land
Laatste concert op 24 februari 2019 Wolkenberg – sprookjesmuziek

podium-vreelamdland-24-feb-2019De eerste twee concerten in de nieuwe serie Podium Vree(md)land waren voor alle toehoorders een betoverende verrassing. Tijdens het tweede concert zat de kerk zelfs helemaal vol. Op zondag 24 februari 2019 staat het laatste concert op het programma: ‘Wolkenberg – Sprookjesmuziek’, waarin Vreelander Peter Prommel samenwerkt met slagwerkster Yifan Du – marimba – en fagottiste Marieke Stordiau.De muziek is gecomponeerd door Simon Burgers.

 

We reizen deze middag naar de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en verhalen uit China, Tibet en Thailand: een wijze man uit het dorp gaat er eens goed voor zitten, verzamelt een kleurrijk publiek van alle leeftijden om zich heen, en begint te vertellen. Soms spannend en dramatisch, dan weer poëtisch of grappig. De muziek, die speciaal voor deze sprookjes is gecomponeerd, omlijst en begeleidt de verhalen. Daardoor zijn tekst en muziek tijdens dit theatrale concert gelijkwaardige onderdelen van een organisch geheel.

 

Yifan Duis een jonge Chinese slagwerkster die onder meer traditionele Chinese werken speelt die zij zelf voor marimba arrangeerde. Peter Prommel: “Haar spel is betoverend”

Marieke Stordiaumaakt als fagottist deel uit van de vaste kern van het Nederlands Blazers Ensembleen het Hexagon Ensemble. Daarnaast is zij bij diverse projecten en optredens, zoals het Metropole Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Na afloop is er voor alle toehoorders een drankje en een hapje. Beleef deze muzikale rijkdom mee op 24 februari om 16.00 uur in de Grote Kerk in Vreeland. Kaartjes aan de deur. €15,- per persoon. Kinderen tot 20 jaar gratis en zeer welkom.