Lion Cachet

Wat? Expositie Lion Cachet
Waar? Buitenplaats Schoonoord
Wanneer? Zondag 31 mei, 7 en 14 juni: 13.00 – 17.00 uur / Zondag 21 juni:
15.00 – 17.00 uur
Toegang: Gratis

 

Tijdens STERREN van Vreeland krijgt een beroemde oud- Vreelander een plek onder de zon. En terecht. We hebben het over de kunstenaar C.A. Lion Cachet, een unieke figuur uit de Nederlandse kunstwereld van rond 1900. Zijn naam is onverbrekelijk verbonden aan de Nederlandse Art Nouveau. Het werk van deze  kunstzinnige (en beminnelijke) duizendpoot is bijzonder breed en omvat meubels, affiches, drukwerk, glas-in-lood-ramen, tapijten, bankbiljetten, postzegels, perkament, batikwerk op textiel, schilderijen, behang en boekbanden.

 

Samen met H. van Emmerik is hij de architect van het kleine kerkje aan de Nigtevechtseweg, waarvan het hele interieur tot Monument is bestempeld. Veel roem vergaarde Lion Cachet in het interbellum met het interieurontwerp van tientallen schepen van de Stoomvaart Maatschappij Nederland.

 

Met vrouw en kinderen bewoonde hij tussen 1901 en 1945 de buitenplaats Schoonoord, Duinkerken 11. In het aanpalende koetshuis was zijn ‘Atelier voor Vercieringskunst’ gevestigd.

 

Leven en werk van Lion Cachet staan straks centraal in een educatief project en kleine tentoonstelling. In de maand mei gaan de leerlingen van groep 7 en 8 objecten ontwerpen in de stijl van Lion Cachet. De huidige bewoners van Schoonoord stellen hun huis beschikbaar voor een kleine expositie over de kunstenaar en kunstwerken van onze 21e eeuwse leerlingen ‘op heilige bodem’.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meehelpen? Mail dan naar info@sterrenvanvreeland.nl

Inschrijven

Wil je je inschrijven? Gebruik dan het inschrijfformulier. Meld daarin duidelijk waarvoor je je inschrijft.

2016

Bekijk hier de website van 2016: Website 2016
<\/body>