Kunst kijken bij de buren

Wat? Kunst kijken bij Vreelanders
Waar? Start in het Dorpshuis 
Wanneer? Dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni (10.00, 14.00 of 19.30 uur) en woensdag 10 juni (16.00 of 20.00 uur)
Toegang: Gratis

Voorwaarden: Bezoek is alléén mogelijk als u zich vooraf heeft opgegeven bij de organisatoren (zie verder)

 

Tijdens STERREN van Vreeland krijgt u de gelegenheid bij een aantal dorpsgenoten binnen te kijken om hun kunst(-voorwerpen) te bewonderen. Ook is dit dé gelegenheid om met de bewoners kennis te maken en te horen wat hun motivatie is om kunst of speciale voorwerpen te bewaren/verzamelen of ook actief aan te schaffen. Ook als u helemaal niet van kunst houdt maar er wel voor open staat is dit een geweldige activiteit om aan deel te nemen. Het is een van de vele activiteiten om dorpsbewoners met elkaar in contact te brengen!

 

Hieronder  een korte beschrijving van wat op 9 verschillende adressen te zien is.

 1. Mocht u van moderne kunst houden dan is dit een unieke kans om deze verzameling te bekijken en er uitleg bij te krijgen. Ook kunt u op dit adres een verzameling Oost-Aziatische mutsen uit de 19e en 20ste eeuw bewonderen.
 2. Een grote verzameling figuratieve kunst –zowel schilderijen als  beelden- uit de 2e helft van de 20e eeuw kunt u bewonderen onder leiding van een hartstochtelijke verzamelaar.
 3. Op dit adres kunt u het werk van een internationaal bekende kunstenaar in zijn atelier bekijken. De kunstenaar zal u vertellen over zijn werk, “Videowatercolors”, en de achtergronden hiervan.
 4. Ook is het mogelijk kunstwerken te bewonderen die met verschillende  druk-technieken (etsen etc.) tot stand zijn gekomen. Het is daarbij heel interessant van de kunstenaar  meer informatie te krijgen over de gebruikte methoden.
 5. Wilt u graag meer weten over Aziatische kunst? Met name een prachtige verzameling wajang poppen en andere kunst uit dit werelddeel kunt u dan bekijken op dit adres.
 6. Gelukkig zijn er ook inwoners van Vreeland die met veel liefde portretten van hun voorouders niet alleen bewaren maar ook  koesteren. Zij stellen hun huis open om deze te bekijken en u de bijbehorende verhalen te vertellen.
 7. In dit huis zijn een aantal familiestukken te bekijken uit verschillende generaties . Ook blijkt de algemene interesse voor kunst van de bewoners uit een aantal verzamelde kunstwerken.
 8. Uit familiebezit zijn op dit adres een aantal etsen van een bekende kunstenaar uit de 18e eeuw te bekijken.
 9. Mocht u niet op de hoogte zijn wat “prikklokken” zijn en hoeveel verschillende types er ontwikkeld zijn dan is dit de gelegenheid hiervan kennis te nemen. De verzamelaar kan u daarover heel veel vertellen.In onderstaand schema kunt u aangeven welke adressen u graag zou willen bezoeken en op welke van de aangegeven tijdstippen u daartoe in de gelegenheid bent.

 

U kunt zich aanmelden bij:

Tanneke Alpherts: t.alpherts@gmail.com of via 0294-231849 / 06.5427.3566
Marijke de Jong: annemarijkedejong@hotmail.com of via 0294-233524 / 06.2490.4612

 

Geeft u a.u.b. bij uw aanmelding het volgende aan:

 • Nummers van de adressen, waarvoor u zich wilt opgeven (uiteraard kunt u ook het hele parcours meegaan)
 • Aantal personen waarmee u wilt komen
 • Datum en tijd waarop u wilt komen:
Di   2 juni 10.00 uur 14.00 uur 20.00 uur
Wo 3 juni 10.00 uur 14.00 uur 20.00 uur
Wo 10 juni ————- 16.00 uur 20.00 uur

Een half uur voor de gemelde tijden verzamelen we in het Dorpshuis. Kopje koffie of thee is, evenals deelname, gratis. We gaan dan met u mee omdat we het natuurlijk zelf ook heel erg leuk vinden!

Op basis van de aanmeldingen, maken wij een schema van de bezoeken. We zullen u hierover tijdig informeren.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meehelpen? Mail dan naar info@sterrenvanvreeland.nl

Inschrijven

Wil je je inschrijven? Gebruik dan het inschrijfformulier. Meld daarin duidelijk waarvoor je je inschrijft.

2016

Bekijk hier de website van 2016: Website 2016
<\/body>